Durf jij opnieuw te dromen?

Al lange tijd had ik de droom om mijn zus en haar gezin in Australië te kunnen bezoeken, te kijken hoe ze daar leven en weer in ‘real life’ samen te kunnen zijn.  Maar in de 11 jaren die na hun emigratie verstreken waren, leek het voor mij onmogelijk om deze verre reis te kunnen maken. En ja, als het je enige zus is die zover weg woont, dan stromen er wel eens traantjes van gemis. Toen vijf jaar geleden mijn moeder overleed, zagen we elkaar eindelijk weer terug . Dat was een tijd van gemengde gevoelens; blij dat ze hier bij ons was, maar verdrietig dat we afscheid moesten nemen van onze moeder. En ook verdrietig om haar weer voor de 2e keer naar de andere kant van de wereld te zien vertrekken.

Begin dit jaar veranderde er iets in mijn denken. Na een Whatsapp berichtje van mijn zus, besloot ik plotseling: ik ga…ik ga naar Australië!  Heel sterk voelde ik dat het nu de tijd was, dat ik nu moest gaan om mijn zus en haar gezin te bemoedigen met een bezoek. Was er iets veranderd in de mogelijkheid om wel of niet te gaan? Nee…niets! Maar wat veranderd was, waren mijn gedachten erover, van ‘het kan niet, ik zou niet weten hoe’ naar ‘ik moet gaan en ik ga nu’.  Ik vertelde het aan mijn man en samen brachten we deze wens bij de Heer. Met het uitspreken van: “ik ga naar Australië”, begon de bal te rollen. Wat ik eerst niet kon ‘zien’, begon ik nu voor me te zien.  Enthousiast begon ik al na te denken over welke koffers ik zou pakken en wat ik zou meenemen.  En toen voor dat ik het wist, was het geregeld en kon ik een ticket naar Sydney boeken. Wat was mijn zus verrast toen ik haar een berichtje stuurde dat ik op haar 50ste verjaardag zou komen! Wat een blijdschap aan beide kanten van de wereld.

Zie het voor je

Ik geloof dat God je de mogelijkheid geeft om te dromen, en je het onmogelijke voor te stellen, zodat je het plaatje, van wat er nog niet is, voor je kunt zien. Zoals God zelf deed toen hij de aarde schiep. Hij riep ‘wat er niet was’ tot aanzijn, omdat hij een beeld had van hoe het zou moeten worden.* Dat is scheppen: Hij zag het voor zich en schiep het met zijn woorden.

Het is niet anders met ons. Jij en ik zijn gemaakt naar Gods evenbeeld. Ook wij hebben de mogelijkheid om te dromen, ons dingen voor te stellen en te creëren. Maar vaak beperken we onszelf door hoe we denken en wat we zeggen. We hébben wel  verlangens en dromen, maar zien vaak niet hoe die realiteit kunnen worden. We beperken onszelf door te kijken naar onze eigen menselijke mogelijkheden en oplossingen. En dan stoppen we onze droom maar weer weg, want ja…het gaat niet. Herken je dat?

Durf te dromen voorbij je eigen mogelijkheden

Ik geloof dat als God ons de mogelijkheid gegeven heeft om te dromen, dat het zijn wil is dát we dromen. Dat we groot durven te dromen, voorbij onze eigen mogelijkheden. God kan alles, weet je? Hij is in staat om eindeloos veel meer te doen dan wij hopen, durven te vragen of ons kunnen voorstellen. Dat doet hij door de kracht die in ons werkt, staat er in Efeziërs 3:20.  Het is dus zijn kracht, maar die kracht werkt in ons! Dat betekent dat wij, van onze kant, moedig mogen zijn als we God iets vragen in gebed. Dat we niet alleen groot durven dromen, maar ook groot durven geloven dat God  onze wensen kan en wil vervullen. Wat een prachtige samenwerking!

Wat voor dromen heb jij?

Durf jij te geloven, of opnieuw te geloven, dat het Gods wil is dat jij in je droom gaat leven?  Al lijkt het nu onmogelijk en voel je je soms gevangen in de beperkingen van je eigen mogelijkheden… God is groter! Twijfel niet aan Gods machtige kracht om in jou te werken en je dromen te vervullen. Hij zal oneindig veel meer volbrengen dan jij kunt vragen. Hij zal je meest ongelooflijke droom en je wildste verbeelding overstijgen! Hij zal ze allemaal overtreffen, want zijn wonderbaarlijke kracht werkt voortdurend in jou. (TPT Ef.3:20)

Terwijl ik dit schrijf, ontroert het mij opnieuw dat onze God zo’n goede Vader is die onze wensen wil vervullen en zelfs meer dan dat! Geloof jij dat ook? Welke dromen heeft God in jouw hart gelegd? Spreek ze hardop uit naar de Vader, want Hij wil met jou samenwerken om ze tot vervulling te brengen!

En Hij is de God die over de dingen die er nog niet zijn, spreekt alsof ze er al wél zijn. Romeinen 4:17b BB

Doordat we God geloven, begrijpen we dat de wereld door het woord van God is ontstaan. Wat we nu zien, is niet ontstaan uit iets zichtbaars, maar uit iets onzichtbaars[ , namelijk het woord van God ]. Hebreeën 4:3 BB

3 Comments

  1. Mooi Sella, wat een verandering in jouw gedachten teweeg kan brengen hè. Wat fijn dat je je zus hebt kunnen bezoeken. Ik heb genoten van je foto’s in Australie 🙂

    Herma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *