Leven in jouw bestemming

Aan het begin van elk nieuw jaar, neem ik tijd om terug te kijken en vooruit te kijken. Waarin ben ik gezegend? Wat ging er moeilijk? Waarin ben ik gegroeid? Ben ik nog steeds op koers? Loop ik nog steeds in mijn bestemming?

Wat is bestemming?

Ik geloof dat God voor iedereen een bestemming heeft; een plan dat Hij voor jouw leven schreef, zelfs voordat je geboren werd.*  Je bent geschapen met een doel, een heel uniek doel dat alleen jij kunt vervullen! Het is een leven dat Hij voor jou heeft voorbestemd. Dat betekent niet dat maar alles wat er in je leven gebeurd ook Gods wil is.

Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de Heer. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal zal je een hoopvolle toekomst geven. ( Jeremia 29:11)

Wat staat er vast? Gods plan met ons voor een hoopvolle toekomst. Geen ongeluk, maar geluk!  Als we dus door de narigheid en ellende gaan, heeft God dat niet voor ons bedacht, want Zijn gedachten over ons zijn gedachten van vrede, niet van onheil. Zijn oorspronkelijke plan voor iedereen is goed! Onheil staat niet in dat plan.

Obstakels

Maar obstakels van moeilijkheden komen we allemaal tegen op de weg van onze bestemming. Soms is het een val waar we met open ogen inlopen. Dan moeten we dealen met de consequenties van onze fout. Soms is het onze eigen geestelijke onvolwassenheid die ons ophoudt. Dan moeten we leren dingen anders te zien en anders te doen. Soms is het ook echt dat de vijand allerlei situaties creëert om ons tegen te houden ons doel in het leven te bereiken. Dan moeten we vast gaan staan in het geloof, doorzetten en niet opgeven. Maar wat de oorzaak ook is van de hindernissen op je weg, Gods genade is genoeg! Hij laat je niet los want Hij houdt van jou!

Wanneer ben je succesvol?

Het is niet vanzelfsprekend dat Gods heilvolle plan met je leven zomaar in vervulling gaat. Ieder mens moet zelf uitvinden wat het doel is waarvoor hij of zij geschapen is en meewerken met Gods unieke plan voor zijn/haar leven. We hebben immers een wil gekregen om te kiezen hoe we willen leven.

Want een succesvol leven gebeurd niet per ongeluk.  Succes wordt niet bepaald door een goede opleiding, door rijkdom of een podium. Succes is als je in jouw bestemming leeft! Als je steeds stappen blijft zetten op het pad dat voor jou is klaargemaakt. Je doet datgene waarvoor je gemaakt bent, je bent op een plek waar je precies past en je bent blij en tevreden omdat jij de persoon kunt zijn die God jou bedoeld heeft te zijn.

Tot het einde toe

Aan het einde van zijn leven zei de apostel Paulus: ik heb de goede strijd gestreden, de wedloop volbracht, het geloof behouden. ( 2 Timoteüs 4:7) Ik hoop dat je, net als ik, het verlangen hebt om jouw bestemming tot het einde toe te volbrengen. Ik hoop dat je – ongeacht je leeftijd – ervoor kiest om je te richten op wat voor je ligt. Of je nu 20 of 80 bent, zolang je hier op aarde bent heeft God een doel voor jou. Blijf stappen zetten naar dat doel.

Leef in je bestemming!

* Jeremia 1:5/ Galaten 1:15

 

 

 

 

 

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *