Blijf verwachten!

Niet veel mensen weten dat we twee jaar geleden door een periode gingen waarin het op echt alle belangrijke vlakken moeilijk ging. Het was lastig, frustrerend en zwaar. In het verleden waren we al best wat reuzen tegengekomen, dus raakten we in eerste instantie niet van slag, maar gingen er van uit dat ook deze keer alles goed zou komen.

Dat goed komen duurde echter te lang; dagen werden weken en weken werden maanden. Na enkele maanden stond ik op het punt van opgeven; ik kon er niet meer tegen!

Geduldig wachten

Als we in een crisis belanden, gaan we naar God en vragen Hem om hulp. We geloven dat hij ons zal helpen, toch? Maar is het niet vaak zo, dat als we er voor hebben gebeden en we hoop hebben gekregen,  er dan toch niets schijnt te veranderen? We bidden opnieuw en verwachten antwoord, maar…alles blijft het zelfde…er gebeurt niets.

Maar tussen de startstreep: het beginnen te geloven in de belofte en de finish: de uiteindelijke vervulling van de belofte, komt iets wat heel belangrijk is, namelijk: het wachten!

Geduldig en vastberaden blijven wachten op wat beloofd is, hoort bij het proces van vertrouwen en geloven.

Beter gezegd; in het wachten op de belofte is het belangrijk om te blijven vertrouwen. Dus om de hoop niet op te geven! Het proces waar je door heen gaat is net zo belangrijk als de vervulling van de belofte. Het is door geloof én geduld dat je de belofte kunt ontvangen.

Alle beloften vanuit Gods woord staan vast! Of dat nu gaat om voorziening, genezing, herstel van je leven, kracht, wijsheid of wat dan ook, Zijn woord is waar en Zijn beloften zijn onveranderlijk.

Wat kan de kracht van de belofte verbreken?

Volgens Hebreeën 6 * heeft God twee onomkeerbare dingen voor ons gedaan, die bewijzen dat Hij geen leugenaar is; Hij heeft ons zijn woord gegeven en Zich aan ons verbonden door het offer van Zijn zoon Jezus Christus. Wauw!

God verbreekt Zijn beloften nooit. Hij kan dat niet doen. Het enige dat de kracht van deze beloften kan verbreken is wanneer je opgeeft, wanneer je stopt om te hopen en te geloven dat Zijn beloften zullen uitkomen in je leven.

En jij?

….Op wat voor vlak heb jij een antwoord, een oplossing of een doorbraak nodig?

….Wat zegt God hierover tegen jou in Zijn Woord en door de Heilige Geest?

….Wat zijn de beloften van God die jou hoop geven en waar je in mag gaan geloven?

Hoe lang het ook duren mag, geef niet op! God weet precies hoe en wanneer Hij de dingen die je nodig hebt  in jouw leven zal gaan brengen. Houd daarom de hoop vast totdat je ontvangen hebt waarvoor je gelooft!

 

Opdat wij door twee onveranderlijke dingen, waarin het onmogelijk is dat God zou   liegen, een sterke troost zouden ontvangen, wij die bij Hem de toevlucht genomen hebben om de hoop die voor ons ligt, vast te houden. Hebreeën 6:18* HSV

Met deze twee onomkeerbare daden – die uitsluiten dat God liegt – heeft Hij ons krachtig moed in willen spreken. Onze toevlucht is het vast te houden aan de hoop op wat voor ons in het verschiet ligt. Hebreeën 6:18 NBV* 

 

 

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *